NAZORGINSTRUCTIES VOOR PIERCINGS

DE GENEZINGSTIJD VAN EEN PIERCING VERSCHILT PER PIERCING (ZIE BIJLAGE) EN KAN OOK PER PERSOON VERSCHILLEN. ALGEMENE GEZONDHEID EN LICHAMELIJKE CONDITIE SPELEN HIERBIJ EEN ROL. PERSOONLIJKE HYGIËNE IS TIJDENS DE GENEZINGSTIJD VAN DE PIERCING ABSOLUUT NOODZAKELIJK!!! DIRECT NA HET PIERCEN KAN DE GEPIERCETE PLEK ROOD WORDEN EN FLINK OPZWELLEN. ALS JE EEN TE KLEIN RINGETJE OF EEN TE KORT STAAFJE HEBT LATEN ZETTEN IS ER EEN GROTERE KANS OP INFECTIES EN COMPLICATIES. GEDURENDE DE GENEZINGSTIJD MOET HET RINGETJE OF STAAFJE VOORTDUREND RUIMTE HEBBEN EN NIET TE STRAK OF TE LOS ZITTEN. DE PIERCING MOET WORDEN BESCHOUWD ALS EEN WOND EN OOK ZODANIG WORDEN BEHANDELD. VOOR EEN ZO GOED EN VLOT MOGELIJKE GENEZING MOETEN DE VOLGENDE REGELS IN ACHT WORDEN GENOMEN.

 RAAK DE PIERCING ZO MIN MOGELIJK AAN MET DE HANDEN.

 WAS DE OMGEVING VAN DE WOND TWEE MAAL PER DAG MET EEN MILDE ONGEPARFUMEERDE ZEEP (ZOALS BIJ ONS TE KOOP) TOT DE WOND GEHEEL GENEZEN IS.

 DEP DE OMGEVING VAN DE WOND NA HET WASSEN MET EEN SCHONE HANDDOEK OF EEN TISSUE DROOG.

 HOUD DE PIERCING NA HET WASSEN ZOVEEL MOGELIJK DROOG.

 SMEER GEEN ZALF, VASELINE OF IETS DERGELIJKS OP DE WOND.

 DRAAG GEEN PLEISTERS OVER DE PIERCING, BEHALVE KORTDURENDE INDIEN NODIG TIJDENS SPORTEN.

 DRAAG BIJ EEN BODYPIERCING (BIJV. TEPEL OF NAVELPIERCING) NOOIT STRAKKE OF VUILE KLEDING.

 GA TIJDENS HET GENEZINGSPROCES VOORAL NIET ZWEMMEN (CHLOORZWEMBADEN, BUBBELBADEN, NATUURLIJK ZWEMWATER) GA OOK VOORAL NIET NAAR DE SAUNA OF HET STOOMBAD!!

 VERWIJDER HET SIERAAD NOOIT ZELF. NEEM BIJ EXTREME ROODHEID, ZWELLING, BLOEDING, PUSSEN, KLEURVERANDERING VAN DE WOND OF BIJ PIJN ALTIJD CONTACT OP MET UW PIERCER. ALS U HET ECHT NIET VERTROUWD, GA DAN VOORAL VOOR DE ZEKERHEID LANGS UW HUISARTS.

The Piercings

Facebook